MNX Atari Help Desk neon2010

mnxani3

> MNX HOMESITE
> MNX ATARISITE

> HARDWARESITE
> ATARI SCSI

> ATARI MUZIEK

fuji


Site in English
Site in English Click here

Is Atari aan het uitsterven ???

Hoe blijven die Atari's werkend

Atari computers zijn langzaam aan het uitsterven, dat is ook begrijpelijk, want vaak vallen ze letterlijk uit elkaar. Er zijn nog steeds mensen die met de Atari willen werken omdat het een zo lekker simpele en betrouwbare computer is, maar geen losse onderdelen kunnen vinden of niet de kennis bezitten om een Atari te repareren. Een van de eerste onderdelen die kapot gaan, is de voeding en daarna de diskdrive. De voeding is erg makkelijk te repareren, als je kan solderen. Meestal zijn alleen de condensatoren stuk, omdat de levensduur meestal zo rond de 20 jaar ligt, vervang ze en de voeding werkt weer.

55ATARI

De diskdrive is een groter probleem, DD drives zijn tegenwoordig moeilijk te vinden. Het meest compatible zijn SONY, TEAK & EPSON DD drives. Met een twee kapotte Atari's is het misschien mogelijk om de onderdelen van de ene te gebruiken en zo van weer een te repareren. De muis is moeilijk te vervangen, dus is het belangrijk deze als het kan te repareren. Je kan de wieltjes binnen in de muis schoon maken, zodat de muisbal minder weerstand ondervindt bij beweging en de schakelaartjes vervangen die op de muisprint zitten. Je kunt ze nog steeds gewoon in een elektro winkel kopen. Voor info : >MNX-Hardware<
Pimp-up de Atari

Er is een hoop te verbeteren aan de Atari, om het gebruiks gemak te vergroten maar ook om oude onderdelen te vervangen door nieuwe.Voeding, beeldscherm en harddisk zijn de zwakste onderdelen van de Atari dus nodig aan vervanging toe, de alternatieven zijn in dit geval ook een verbetering. In de voeding kan de fan vervangen worden door een stillere fan, en mocht de voeding stuk gaan, de condensatoren vervangen worden door nieuwe. Het CRT beeldscherm vervangen worden door een TFT-VGA scherm, doormiddel van een converter kabel. En als laatste de harddisk vervangen door een SCSI-Flash (CF) converter of een Satan Drive (Atari Flash drive).
Meer info : >MNX-Hardware< | >MNX-SCSI<

:: site updates ::

20/01/2002 - Start design FAQ/Helpdesk

25/01/2002 - Pic design & text controll

10/03/2002 - Remake text & pic's

01/06/2002 - Mailto, Meta & Link

01/08/2002 - Dutsh & English Site

05/09/2002 - Text check by JB03

25/04/2004 - Save Link, CB & Pic

10/11/2009 - New site & Url

22/11/2010 - Update Site

21/02/2014 - Update Site

logo2

-----------------------------------------------------------------
  ##### Copyright (C) 2001  MNX2010. All rights reserved. #####
****** THANKS TO Eric Trooster AND OTHERS FOR SUPERVISION  ******
-----------------------------------------------------------------

mnx logo

>To MNX2010 MainSite<
© MNX2010 Web & Logo Design
All rights reserved
MNX2010 mail link
Mailme for further information or suggestions


Back to TOP